Belöna dem som lever klimatsmart?Snöfritt i fjällen  Foto Peter Domini

Kriser kommer och går, men en del problem består. De senaste veckorna har den mediala fokusen riktats mot Grekland vilket har resulterat i oro på världens börser. I Thailand har stora delar av landet översvämmats med dödsfall och stora miljöskador som följd. I Sverige har vi inte haft så lite snö vid denna årstid sedan 1904, männiksor svälter på Afrikas horn.
Listan på kriser kan göras lång men en sak är säker. Kriser går oftast över.

Något som däremot inte går över är mängden växthusgaser i atmosfären. Att vi slagit utsläppsrekord är det få som har uppmärksammat, vilket i sin tur pekar på att klimatfrågan tycks ha fallit bort från dagordningen. En ljusglimt, enligt en studie från Max Planckinstitutet, visar på att vårt bidrag per person av växthusgaser minskar med åren. Toppen nås vid 60 år enligt de studier som gjorts i U.S.A. för att därefter avta. Varför inte koppla ihop pensionen med klimatpåverkan och belöna dem som lever klimatsmart? Kanske skulle vi rentav börja belöna alla som lever klimatsmart? Dags för nytänk!

Kommentarer
Postat av: essay

Om det visar sig att Gud existerar, skulle jag anser det inte ont. Det värsta med det vi kan säga - det är vad han gör mycket mindre än han skulle om det försökte.

Postat av: cb

Då vi varje dag utsätts för diverse utsläpp, både från källor här i Sverige (ex. trafik, industri etc.) och även andra delar av Europa borde det rapporteras. Man skulle tex kunna nämna ungefärliga värden på massan SOx, NOx och tungmetaller som regnar ner över oss varje dag i samband med väderleksrapporten i TV. Det kanske får upp ögonen på vissa.

2011-12-09 @ 00:02:00
Postat av: Tommy Andersson

Tjena Peter, tänkte bara säga att jag gillar din blogg. Du har en hel del intressanta artiklar här.

2012-03-27 @ 19:05:13
URL: http://jakszybkoschudnacz.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback