Utan publik ingen teater!foto Peter Domini


Alla stod vi där och väntade. Polisen, media, demonstranterna, nyfikna, aningslösa  och vem vet vilka mer. Ryktet hade spridits att kl 10.00 så skulle något ske på Nytorvet. Så där stod vi, spända av förväntan: De tio tv-teamen,   några radioreportrar samt ett femtiotal fotografer från olika håll i världen. Poliserna vankade av och ann, fler polispiketer  med  poliser anlände. Ett högt polisbefäl  sågs tala med en person som kanske var den som organiserade det hela. Vad pratade de om? Skulle de avvakta tills det kom tillräckligt med åskådare? Det hände inget och kl 10.00 började mediafolket nervöst se sig omkring och tala i sina telefoner för att stämm av om de var på rätt ställe.

Så helt plötsligt hörs det utifrån klungan rytmiska trumslag samtidigt som man tutade i sirener. Nu händer det! Men man slog på trumman i en kvart och så gick man därifrån. Ingen publik, ingen teater.

Är det möjligen så att närvaron av alla dessa kameror och poliser, triggar ett upplopp. En föreställning utan publik är ingen föreställning eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback