15 år av tystnad är över!


foto Peter Domini

Våren 1996 tystnade The Recycler då det sista numret av tidningen gavs ut. Då - för 15 år sedan - var det Technoworld som stod bakom och den handlade mest om att skapa opinion och förståelse för att uttjänt elektronik inte skulle läggas på deponi.

Tidningen skickades till riksdagens ledamöter samt till andra makthavare och påtryckare. Kanske bidrog det vi skrev till att fler insåg att uttjänta elektroniska produkter skulle saneras från miljöstörande ämnen och återvinnas samt var villiga att ta kostnaden för sanering frivilligt.

Nu femton år senare är det andra frågor som är på "tapeten". Självklart kommer jag att tycka till om dem på min blogg.

Kommentarer
Postat av: Frida

Stort lycka till med bloggandet!

2009-03-24 @ 13:49:52
URL: http://husmusen.blogg.se/
Postat av: Carl-Henrik

En snygg symbolik att namnet ärvts av en digital nyhetsbärare som inte använder något papper som behöver återvinnas. Come on New York Times, get on the bus!

2009-03-24 @ 14:50:45
Postat av: Lennart

Visst lönar det sig att kämpa för en god sak. Jag tycker inte det är länge sen man slängde gamla TVapparater utan att fundera över var dom tog vägen. När man besöker tippen idag ser man hur medvetna folk har blivit med att lägga elektroniken för sig. Och när man nu vet en del vad de där prylarna innehåller av både farliga och sällsynta metaller och andra ämnen så är det skönt att veta att de tas om hand och inte hamnar i naturen.

2009-03-24 @ 15:57:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback