Göteborg har halkat efter


foto Peter Domini

Jag var nyligen på en konferens i Stockholm arrangerad av Sveriges kommuner och landsting (SKL) i samarbete med Exportrådet och Swentec. Temat för konferensen var "Svenskt miljökunnande på en internationell marknad". Syftet med dagen var : Hur kan man utnyttja den stora kunskap och erfarenheten som finns inom kommuner på miljöområdet för att hjälpa svenska företag inom miljöområdet att få exportaffärer?

Detta är ingen enkel fråga och det råder en misstänksamhet mellan kommuner och det privata näringslivet när det gäller "vem gör vad". En fråga som dök upp vid ett flertal tillfällen var ; hur hantera inkommande besöksdelegationer?
Som exempel på intressanta orter att besöka i detta sammanhang nämndes Hammarby Sjöstad i Stockholm, Bo 01 i Malmö, Växjö och Borlänge. Ingen nämnde Göteborg.
Jag talade med en del Göteborgare som var med på mötet och de var inte förvånade, en menade att vi saknar en vision inom hållbar utveckling. Dags för kraftsamling?

Kommentarer
Postat av: Mattias

Håller du med om att Göteborg saknar motsvarighet till Bo01 och Hammarby Sjöstad? Jag tycker att Eriksberg och passivhusen i Lindås vore två intressanta Göteborgsområden att nämna. Men det måste väl ändå finnas fler...?

2009-03-24 @ 14:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback