Träning för framtida försörjning


foto Peter Domini


Semestern är över, det har varit en skön sommar till större delen tillbringad i båten på västkusten med en veckolång avstickare till Läsö. Ön är fantastisk där den ligger ute i Kattegatt. Milslånga sandstränder och raka fina cykelvägar, det danska gemytet därtill. Denna sommar fick jag uppleva på nära håll hur svalor tränades i konsten att fånga insekter, som är deras huvudsakliga föda. Ungarna som troligtvis lämnat boet bara några dagar tidigare satt ”snällt” på vår akterförtöjning och tittade på när föräldrarna flög omkring och fångade insekter. Emellanåt kom de och stoppade en godbit i näbben på någon av ungarna. Genom att studera de vuxna fåglarnas beteende så lär sig ungarna och tränas för att klara sin framtida försörjning.

När jag satt där och iakttog detta skådespel som varade nästan hela dagen, kom jag att tänka på Stenas traineeprogram som startar i januari 2011. Ett program där 18 personer skall tränas till att bli framtida specialister och ledare inom Stena Metall-koncernen. För att hitta dessa kommer vi att använda oss av sociala medier, som facebook, twitter och bloggar.
Svalorna får nöja sig med att kommunicera med hjälp av kvitter

Kommentarer
Postat av: Åsa

Nämen, är det sant? Jag har kikat in på din blogg då och då och la ganska nyligen till den i min läsare. Nu sitter jag och pausar från mitt knåpande med en ansökan till precis det där traineeprogrammet! Låter superspännande :-)Tack för en bra blogg!

2010-08-18 @ 11:38:44
URL: http://missmeistersmat.blogspot.com
Postat av: Peter Ernström

Det glädjer mig att du tog möjligheten på semestern att sitta och titta på svalor en hel dag. Lärde du dig hur man fångade insekter.

Det är väl som i skolan att en del lär av att titta, en del av att själv göra saker och en del har mer nytta av böcker men alla behöver nog en blandning. Hoppas att dom som sitter med ansiktsbok (Facebook), nyfikna att läsa när andra har snytit sig (twitter) och komentera allt(bloggar). Har lusten och kunskapen att göra affärer. PE

2010-09-10 @ 09:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback