Utnyttja trängselsystemet för soporna


Illustration Transportstyrelsen

I Stockholm växer sopberget samtidigt som politiker i de olika kommunerna i stockholmsregionen slår vakt om sina återvinningsstationer och har infört inpasseringskort på sina anläggningar. Detta retar miljö- och trafikborgarrådet Ulla Hamilton som menar att kommunerna måste samarbeta. Den bakomvarande orsaken är att i Stockholm går det 86 000 hushåll på en återvinningscentral mot 42 000 i Göteborg, 24 000 i Malmö och 14 000 i riksgenomsnitt.
Orsaken till detta är svårigheter att finna lämpliga platser för att bygga på i Stockholm. Ett annat problem är vem som ska betala. Tanken är den att hushållen ska lämna sitt grovavfall fritt då de betalar via renhållningstaxan medan företag och hantverkare ska betala. Att införa olika inpasseringssystem medför enbart ökad administration och kostnader samt skapar osämja mellan kommunerna.

Mitt förslag till stockholmarna är; använd ert befintliga system för trängselavgiften! Huvudparten av dem som besöker en återvinningscentral kommer med bil. Genom att sätta upp inpasseringskameror så registreras fordonen och man kan på så vis enkelt se om bilen är skriven på en privatperson eller på ett företag. Sedan gäller det bara att bestämma sig för vem som ska ha pengarna, de administrativa systemen är redan på plats.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det heter ÅTERVINNINGSCENTRAL

2010-06-12 @ 17:22:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback