Tre vetgiriga kinesiska damer på besök


Ms. Ma Jing,Ms Xie Lu,Ms Cheryl Tang och Patric Witting, Stena Technoworld

I två dagar har jag haft nöjet att guida tre unga kinesiska damer i Stena Metalls värld. Som värdföretag för Svenska Institutets Managementprogram har vi delat med oss av våra erfarenheter samtidigt som vi har fått ta del av kinesernas .
När de reser hem  i morgon har de bagaget fullt av intryck från sina två intensiva veckor i Sverige. Här har de fått kunskap i hur arbetet med CSR (Corporate Social Responsibility) bedrivs i svenska företag. Sammanlagt 20 kinesiska deltagare har fått möjlighet, anpassat efter deras bakgrund, att besöka en mängd olika företag och organisationer i Sverige. De har även fått tillbringa en natt på Ishotellet i Jukasjärvi, som någon av dem beskrev som ”ett kallt minne för livet”.

De tre damerna som vi på Stena Metall var värdar för arbetar till vardags på Baosteel , MC-CCPIT och The Beijing Axis. De uppskattade den öppenhet vi visade dem och att de fick möjlighet att träffa så många Stenamedarbetare och ta del av deras syn på att arbeta inom Stena. Men det som mest imponerade på dem var vårt informella förhållningssätt till varandra samt vårt delegerade affärsmannaskap. De sitter nu och sammanställer en rapport som de ska redovisa för sina chefer hemma i Kina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback