Sandlådenivå


Jag har varit på tre seminarier denna vecka. Det började i måndags med Återvinningsindustriernas årsmöte med efterföljande seminarium, där representanten för BIR (Bureau of International Recycling) glömde bort att han hade åhörare och kvinnan från FEAD (European Federation of Waste Managment and Environmental Services) på grund av tidsbrist missade poängen i sitt framförande.

Tidigt på tisdag morgon var det dags att ge sig iväg till Helsingborg för att hålla ett anförande om ”morgondagens teknik” på NSR-dagen. Det kommunala renhållningsbolaget tycker att utvecklingen inom en del avfallsområden har stagnerat i Sverige och vill se lite nya initiativ, därför hade de även bjudit in Envac och Optibag.

Jag stannade kvar i den vackra staden Helsingborg för att delta i årets Recyclingdag arrangerad av tidningen Recycling. Temat detta år var Producentansvar för tidningar och förpackningar. 120 personer från kommuner, materialbolag, privata företag, intresseorganisationer med flera fanns på plats.  Dock saknades representanter från miljödepartement och naturvårdsverk. De hade behövt vara där för att höra hur infekterat läget är. Som talare fanns representanter för producenterna, kommunerna och branschföreningar. Alla pratade för sin sak och som Kent Carlsson VD för FTI uttryckte det ”debatten om producentansvaret förs på sandlådenivå”. Jag håller med honom; om inte myndigheterna tar tag i frågan blir det inte någon lösning.

Jag konstaterar så här efteråt att klippet från Youtube ovan är en bra summering av det som sades på Recycling-dagen.

Kommentarer
Postat av: Sverker

Videon är bara bäst. Visste inte att det var en YOUTUBE film. Comhem har ju den nu som reklamfilm!!!

2011-09-29 @ 16:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback