Dåligt för miljön men bra för toleransenJag har under hösten deltagit i ett antal seminarier där klimatfrågan varit huvudtemat.
Naturskyddsföreningens höstmöte handlade om att minska utsläppen genom att spara energi och då främst kol. Naturvårdsverket samlade 1 200 personer till en klimatdag där man redovisade en undersökning om svenskars klimatpåverkan. Vid båda tillfällena sa man att vi svenskar inte kan fortsätta att resa till Thailand i så stor utsträckning som vi gör idag.
 
Men har någon räknat på den totala effekten av resandet? På att sol och bad är en bra medicin mot vinterdepressioner? Att vi skapar välstånd samtidigt som vi får en större förståelse för andra kulturer och religioner? Det i sin tur ökar vår tolerans och förhoppningsvis leder det till en bättre värld för kommande generationer.
Kommentarer
Postat av: Lisa

En bra poäng fast då får man se till att inte resa all-inclusive. Då träffar man ju bara lokalbefolkningen i form av anställda och alldeles för mycket av den finansiella kakan hamnar hos researrangören.

2009-02-27 @ 12:09:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback