Tyska bilskrotare översvämmade av bilar


Foto Peter Domini

Skrotningspremien i Tyskland är en succé! Till dags dato har ca 1.5 miljoner bilar mer än tio år gamla lämnats in för skrotning, vilket är positivt för miljö och samhälle. Dagligen kommer 10.000-15.000 ansökningar in, så bil-hjulen snurrar i Tyskland. Så långt allt bra, men för att citera Einstein " människan är fenomenal på att skapa, men inte lika bra på att räkna ut konsekvensen av det den skapat."
Det som har hänt nu i Tyskland är att bilskrotarna inte hinner med att skrota bilar i den takt de kommer in  vilket innebär att de måste lagra bilarna. Detta innebär i sin tur att de flesta skrotarna är tvingade att utöka sina tillstånd för lagring av skrotbilar, som enligt definitionen är farligt avfall tills de blivit sanerade. De lokala tillståndsmyndigheternas handläggning tar tid vilket gör att flertalet bilskrotare  överskrider sina tillstånd med risk för dryga böter. Den ena handen ger, den andra tar. Tänkte man inte på detta?

Kommentarer
Postat av: Mattias

Intressant! Detta får mig att undra: har vi samma problem i Sverige, att bilar blir stående på hög? Vem och hur jobbar med det problemet?

2009-07-06 @ 15:51:15
Postat av: Jonas

@Mattias: Vi har i sverige snarare problem att få bilarna till Sveriges bilskrotar.2009-07-08 @ 15:58:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback