Renault först ut med skrotningspremieAnnons i GP 16/5


Renault är det första bilföretaget i Sverige som inför en skrotningspremie på 20.000 kr, beloppet kommer att dras av vid köp av ny bil av märket Renault förutsatt att man skrotat  en bil som har varit i ens ägo i minst tre månader och att den är tio år eller äldre och att man kan uppvisa ett skrotningsintyg.


Eftersom Renault är det enda bilföretag i nuläget som erbjuder detta är risken stor att konsumenterna kommer att tolka det som en rabatt. Initiativet är väl menat, men  frågan kvarstår om det inte ändå är så att det behövs ett mer samlat grepp från branschen eller allra helst från staten, för att få hjulen att snurra. Skillnaden mellan detta initiativ och det
tyska är att det sistnämnda handlar om att via statskassan stimulera till ökad konsumtion av bilar oavsett märke, som ett led i att mildra effekten av lågkonjunkturen. För Sveriges del skulle ett liknande upplägg ge enorma samhällsvinster enligt en rapport från  WSP, skulle samhällets vinst uppgå till tio miljarder om man skrotar bilar tillverkade för 1996. Vad väntar myndigheterna på kan man undra?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback