Rekordvärme i år igen!


Isbjörnen i Köpenhamn hade klarat sig om mötet varit i år . Foto Peter Domini

Så här i årets sista månad så tror man att 2010 skall bli det varmaste året på planeten sedan 1850 när mätningarna inleddes. Det framkom vid klimatmötet Cop16 i mexikanska Cancún.
Det är svårt att tro när man tittar ut genom fönstret och ser mängden av snö och folk som står och skrapar rutorna på sina bilar.

Förra året när mötet hölls i Köpenhamn var medias rapportering massiv i såväl tidningar som radio och TV. Nu tycks kylan, kyla ner medias lust att rapportera från Cop16. Eller är det kanske så att schabblet vid förra årets förhandlingr gör att få bryr sig? Att man dessutom uppmätt den kallaste novemberdagen vid Sundsvalls flygplats sedan mätningarna började, gör ju att frågan på lokal nivå svalnar eller rent av kallnar.

Men det finns ljus i mörkret. Rykten från Mexiko säger att USA och Kina har börjat samtala på ett konstruktivt sätt om utsläppsbegränsningar. Kommer man överens där är det väl dags att lyfta blicken från klimatfrågan och börja diskutera hur vi skall lösa frågan med överutnyttjandet av jordens resurser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback