Äntligen är sommaren här!


foto Peter Domini

Efter en lång och kall vinter är sommaren äntligen här. Att det troligtvis kommer att bli värmerekord i år tycks inte bekymra det stora flertalet. Att vintern i Europa och USA var kall  ändrar inte på något, eftersom det i övriga världen var betydligt varmare än normalt.

När man nu i dagarna möts i Bonn för nya förhandlingar för en eventuell framtida överenskommelse har intresset för klimatfrågan svalnat. Det är väl ingen som tror på att det blir något avtal i december i Cancun i Mexico. Jag undrar vad man tycker om detta i Indien där temperaturen i bland annat New Delhi närmat sig 50 grader Celsius den gångna veckan. Det kanske är dags att mobilisera nyhetskanalerna CNN och BBC att varje dag rapportera ”Today's Hottest" så att världens politiker lyfter blicken från det egna landet till vad som är bäst för planeten.
För hur bär man sig åt att klara 45-gradig värme i hyddor som dem på bilden?

Om den brittiska vädertjänsten Hadley  Center och den amerikanska motsvarigheten NOAA s prognos för 2010 stämmer lär det bli ett av de varmaste åren på planeten sedan mätningarna började i slutet på 1800-talet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback