Andreas Carlgren städades bortFoto: Peter Domini

Miljöminister Andreas Carlgren städades bort och ersattes av Lena Ek dagen efter att han gått ut med ett pressmeddelande där han kallade representanter för näringslivet till ett möte om hur man skall komma tillrätta med nedskräpningen i samhället.

- Vi har förbud mot nedskräpning och producentansvar för förpackningar, men det kan behövas ytterligare åtgärder. Därför bjuder jag in branschen för att diskutera hur vi gemensamt kan komma tillrätta med nedskräpningsproblemen, säger miljöminister Andreas Carlgren i pressmeddelandet.

- Att minska nedskräpningen är ett gemensamt ansvar, för den enskilde, för myndigheter och producenter av de produkter som skräpas ned. För konsumenten måste det vara tydligt att det inte är tillåtet eller accepterat att skräpa ned, hur och var skräp ska slängas, och konsekvenserna av att inte göra det, säger miljöminister Andreas Carlgren.

Mötet  hålls den 11 oktober 2011 på Miljödepartementet.

Inbjudna företag är 7 Eleven, Camel, Cloetta/Fazer, Coca-Cola, GB/Unilever, L&M, Marlboro, Mars, McDonald's, Swedish Match och Wrigley's. På mötet kommer även Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren och Håll Sverige Rents VD Anna Linusson att medverka.

Frågan nu är om den nya miljöministern Lena Ek plockar upp frågan och genomför mötet.
En sak är säker. Om soptunnorna (som den på bilden fotograferad i centrala Stockholm vid 18 tiden igår kväll) inte töms, så hamnar skräpet på gatan.
Inför en pant på engångsförpackningar typ dryckesmuggar etc. så löses en del av problemet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback